Daniel Smakalden
voorstelling

Daniël Samkalden

In de muziektheatervoorstelling IK en de Wereld probeert Daniël Samkalden zichzelf, het publiek en de rest van de wereld te omarmen. Met de bedoeling om nog voor het eind van de voorstelling, als niets meer tussen hem en de ander instaat, te kunnen gaan bouwen aan een solide en zonnige toekomst.

IK en de Wereld is een road trip over de wereld langs haardvuren, handelscentra, broeinesten en vergeten plekken,bekeken vanuit het hoof van een persoon die zoekt naar een helder overzicht. Vanuit het vliegtuig, een hotelkamer, een bankje ergens in een park, probeert Samkalden zichzelf en de wereld om hem heen in kaart te brengen. Samen te brengen.

Daniël Samkalden creëerde met zijn eerste twee geroemde liedjesprogramma’s (Daniël Samkalden, One Man Show) een eigen genre. Hij bouwt op eigen wijze voort op de kleinkunsttraditie, waarbij niet de herkenbaarheid van het alledaagse, maar juist de onbeperkte verbeelding het uitgangspunt is. Concessieloos en avant-gardistisch.

Teksten, spel & zang Daniël Samkalden muzikale begeleiding Thijs Cuppen (piano), Peter Sambros (bas) regie Ruut Weissman regie-assistentie Abel Nienhuis muzikale bijdragen Sebastiaan Koolhoven, Pieter Perquin, Peter van de Witte techniek Jos Houniet productie Aukje van Nuland fotografie Jan-Reinier van der Vliet grafisch ontwerp Studio Rooie Jas

Kathenka Woudenberg & Paul Prenen, Vrouwenleven & Liefde
Maarten van Roozendaal, De Gemene Deler
Menu