voorstelling

Johan Goossens

In Oktober 2006 won Johan Goossen het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij nam zowel de jury-, publieks- als persoonlijkheidsprijs mee naar huis. “Eindelijk iemand die zich niet beperkt tot navelstaren!” was het commentaar van de jury.

En inderdaad: het engagement van de 24-jarige Johan Goossens gaat verder dan stand-up grapjes over Balkenende. Met superieure ironie en een poëtische ondertoon heeft hij het over het studentenleven, de liefde en de tijd waarin we leven: “Ik vind dit maar een rommelig interbellum…” Met zijn liedjes en conferences staat hij bovendien stevig in de oude cabarettraditie. Kijk mij eens met een neger praten zingt hij. Hij heeft het over de arrogantie van paperclips. Over de onwil van Eline Vere. De Aldi moet je geestelijk aankunnen.

En: “Ik had zo graag in Afrika geboren willen zijn.” “Zijn optreden is net als duur Chinees siervuurwerk – eerst knalt het een paar keer gigantisch, en op het moment dat je het op wilt rapen, dan komt er nog een finale klapper!” – Jury Groningen 2006

“Potentieel een absolute aanwinst voor het Nederlandse cabaret,” Robbert Blokland

“Johan wordt ooit nog een hele grote..” Hans Dorrestijn

Renee van Bavel
Roel van de Wiele, HarD werken en harT genieten!
Menu