Nathalie Baartman en Jelle Kuiper
voorstelling

Nathalie Baartman en Jelle Kuiper

Jelle Kuiper – “Van alles een beetje”

We zijn aanwezig bij een dia avond van een gelukkige getrouwde jonge man die net vader is geworden. Gelukkig? Dan introduceert hij zijn gezin…en al het andere. Een innemende cabaretvoorstelling voor iedereen die kan lachen om zijn eigen leven en dat van anderen.

De pers schreef onder andere over Kuiper’ s voorstellingen: “ Kuiper maakt een prachtig soort cabaret “. De Gelderlander“

Zijn energie, gebaren en mimiek houden het publiek, dat de tent nog net niet afbreekt, in het gareel.” Het Parool

“ Kraayenhof (de accordeonist) speelde woensdag een fraaie tango (‘een trieste gedachte die gedanst kan worden’) maar onze tranen waren van het lachen, toen na hem Jelle Kuiper optrad met twee handpoppen: Roodkapje kreeg het aan de stok met de Wolf, die hevig bestreed dat zij Roodkapje was. Na afloop wist menigeen niet goed wat hiervan te denken. Dat het bijzonder was, stond evenwel vast.” De Volkskrant Nathalie Baartman – “STAM”

Na het winnen van de persoonlijkheidsprijs in 2004 tijdens Cameretten, de Voor de Leeuwen trofee het jaar daarna en een afgeronde opleiding aan de Koning theaters academie in Den Bosch, is het nu tijd voor het eerste avondvullende programma van cabaretière Nathalie Baartman. In STAM maken we kennis met een vrouw, die zich op geheel eigen wijze staande probeert te houden in een digitaal tijdperk. Nathalie is op zoek naar puurheid en originaliteit en een beetje naar zichzelf. Ze ontpopt zich in STAM van een onschuldige, belegen jonge vrouw tot een eigenzinnige, droogkomische ‘deerne’ met onverwachte uitspattingen in een ontroerend verhaal. Waar dat toe kan leiden? Bereid u voor op een ambachtelijk getinte voorstelling; een mooi verhaal met borduurseltjes, verleidelijke buikdans, absurde ontboezemingen en bronstige lokroepen.

“Absurd theatraal cabaret van het leukste soort. (…) Baartman speelt een meisje dat leeft in het verleden en verlangt naar dingen die er misschien wel helemaal nooit waren.” Het Parool “Absurd en hilarisch, met name dankzij de vaak broodnuchtere voordracht…” Spits!

Coco Chanel, Parfums en pakjes van de Koningin van de mode
Gebroeders Fretz, Revolte
Menu