voorstelling

Paul Haenen

Maandag 11 oktober 2021, Badmeester Keimpe, Balk
Max. 100 plaatsen beschikbaar per voorstelling. Bij slecht weer wordt de voorstelling binnen gehouden.
Dinervoorstelling 18.00-21.30 uur €69,- p.p.
voorstelling: 20.00 uur € 25,00

Haenen Brengt Vreugde ‘eigenzinnig en vrolijk’

Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Paul Haenen zelf beter leren kennen, maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en zelfs Bert. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Paul Haenen, in welke hoedanigheid ook. Het is moeilijk om Haenen in een vakje te stoppen. Is het cabaret? Niet echt want zijn uitgangspunt is het verhaal en niet de humor. Is het journalistiek theater? Ook eigenlijk niet want hoewel hij via de kranten de actualiteit behandelt en soms vragen aan het publiek stelt is het te fantasievol om het journalistiek theater te noemen. Is het elke avond hetzelfde? Nee, hij vindt het leuk om het elke avond net weer iets anders te doen. Kortom: je moet hem gewoon zien en ondergaan. Feit is wel dat de meeste mensen vrolijker de zaal uitgaan dan ze erin zijn gegaan.

Paul Haenen (1946) is al sinds de jaren zestig actief op radio en tv. Had toen hij 23 was al een eigen tv-programma bij de VPRO, werkte aan tientallen programma’s mee en brak door met het geruchtmakende KRO-tv programma WAAR GEBEURD. Maakte een beroemd tv-portret van de acteur Ko van Dijk en daarna lanceerde hij Margreet Dolman als afsluiter bij Sonja Barend. Dominee Gremdaat ontstond halverwege de jaren tachtig. Vanaf 1989 had hij 8 jaar lang zijn eigen tv-show bij de VPRO en daarna bij tal van andere omroepen tv-zenders. Twintig jaar lang bracht hij het tijdschrift ‘Mens & Gevoelens’ op de markt. Hij schreef tal van toneelstukken voor o.a. Mary Dresselhuys, Petra Laseur, Leen Jongewaard, Ton Lutz en Olga Zuiderhoek . Sinds 1976 doe hij ook o.a. de stem van Bert in Sesamstraat, In 1982 startte hij in het theater en is nu nog steeds actief daarin ( aanvullen met vier regels van boven)

Nog steeds is hij actief in het theater en op televisie en runt tezamen met zijn partner Dammie van Geest in Amsterdam theater Het Betty Asfalt Complex met 120 plaatsen. Hij was en is in veel  tv-programma’s te zien zoals vaak in de rol van Dominee Gremdaat bij DWDD en startte in de coronacrisis het veelgeprezen tv-programma ‘ Betty Asfalt Troost TV’ dat zomer 20020 ook bij de VARA te zien was en nu nog steeds op YouTube. Inmiddels bijna 170 afleveringen.

Elk jaar speelt hij in het eigen theater een december voorstelling met Margreet Dolman & Dominee Gremdaat waarvan de 30 voorstellingen telkens lang van tevoren uitverkocht zijn.

Nathalie Baartman, SNAK
Karin Bloemen
Menu