Petra Berger
voorstelling

20 juni, mini-concert Petra Berger

Uitsluitend nog kaartjes voor de middagvoorstelling!

Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de lichte muziek. Ze speelde rollen in musicals, bracht een reeks succesvolle albums uit en bespeelt al meer dan vijfentwintig jaar vele podia in binnen- en buitenland.

In 1987 leert het Nederlandse publiek haar kennen als lid van het zangduo Chess, dat ze samen met haar zus vormde. In 1993 maakt ze haar entree in de musicalwereld. Ze speelt de rol van Johanna in Sweeney Todd, verhuist tijdelijk naar Keulen voor The Beauty and the Beast en speelt Maria in The Sound of Music. Na de geboortes van haar twee kinderen start ze 2001 een succesvolle solocarrière.
In samenwerking met platenmaatschappij Universal Music brengt ze een reeks verrassende classical cross-over albums uit; een combinatie van klassieke muziek en lichte muziek. Het eerste album, Eternal Woman, wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Haar tweede album levert haar een nominatie voor de Edison klassiek op. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt; in diverse landen breekt Petra internationaal door met haar vernieuwende sound. Ze werkt veelvuldig samen met grote nationale- en internationale orkesten en zingt duetten met wereldsterren zoals de tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

Op 20 juni verzorgt Petra twee mini-concerten in Lokaal 55 te Sneek. Helaas is de avond voorstelling al uitverkocht, maar er zijn nog luncharrangementen ad. € 49 p.p. verkrijgbaar.

Iepen Wetter
Menu